زهرا اسحاقيان گفت : ايران در صنعت چاپ و بسته بندي فرصت اقتصادي مناسبي کسب کرده است و اکنون يک بازار هدف 300 ميليوني از افغانستان، هند، عراق، آذربايجان براي ايران وجود دارد که مي توان از اين فرصت استفاده کرد. مديرعامل مجتمع چاپ و بسته بندي نگارستان در نشست خبري به مناسبت روزملي صنعت چاپ، با تأکيد بر اين نکته که درعرصه تجارت نخستين چيزي که با مخاطب ارتباط برقرار مي کند، بسته بندي کالاست، اظهار کرد: بسته بندي محصولات، نشان تجاري کالا است و شناسنامه آن محسوب مي شود و در اصل بسته بندي، خلق يک شناسنامه است که به آن کالا و محصول اعتبار مي بخشد مسئله اي که هنوز براي توليد کنندگان جاي نيفتاده است و نسبت به اهميت آن واقف نشده اند.
اين فعال صنعت چاپ و بسته بندي با بيان اينکه متأسفانه امروزه نگاهي که توليدکنندگان به بسته بندي ها دارند نگاه هزينه بر است، خاطر نشان کرد: امروزه بسياري از کالاهاي ما به صورت فله ای به خارج صادر مي شود و با يک بسته بندي شکيل در قالب يک نشان معروف خارجي با قيمت گزاف وارد کشور مي شود در صورتي که اگر اهميت بسته بندي براي توليدکننده آشکار شود در فروش داخلي و صادرات به افق روشني دست پيدا خواهد کرد.
اسحاقيان با بيان اينکه مجتمع چاپ و بسته بندي نگارستان به رغم مشکلات اقتصادي و موانع توليد توانسته است علاوه بر کار آفريني بهترين خدمات را با قيمت مناسب ارائه و رضايت مندي مشتريان خود را کسب کند ، ادامه داد : در اصفهان به چاپ متالايز با استفاده از چهار رنگ اصلي آبي و قرمز و زرد و مشکي و 300 ميليون رنگ ترکيبي اقدام کرديم و يکي از افتخارات مجتمع ما اين است که از فناوري روز برخورداريم ويکسان سازي …
حمایت از صنعت چاپ با انگیزه دادن به صادره کنندگان در چاپ
رئيس اتحاديه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندي ايران با اشاره به افزوده شدن بخش صادرکننده نمونه در جشنواره ملي چاپ گفت: اميدواريم با چنين طرحها و اقدامات حمايتي شاهد افزايش صادرکنندگان صنعت چاپ در سالهاي آينده از نظر کميت و تعداد چاپخانهها باشيم.
بابک عابدين، رئيس اتحاديه صادرکنندگان صنعت چاپ و بسته بندي ايران با اشاره به فرايند انتخاب صادرکننده برتر صنعت چاپ، گفت: اين انتخاب در چهارچوب شاخصهاي کارشناسي شده با هماهنگي اداره کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و همکاري اتحاديه صادرکنندگان صنعت چاپ و بستهبندي ايران انجام ميشود.
وي افزود: پس از تکميل اطلاعات واحدهاي گزينش شده، سنجش صادرکنندگان در نوزدهمين جشنواره ملي چاپ طبق معيارها و شاخصهاي تدوين شده انجام ميشود و در نهايت صادرکننده برتر از بين آنها برگزيده خواهد شد.
عابدين با اشاره به اهميت و جايگاه جشنواره با هدف رونق در توليد و صادرات پايدار کشور، عنوان کرد: انتخاب صادرکننده نمونه صنعت چاپ بحث بسيار مهمي در زمينه توسعه صادرات غير نفتي و ايجاد انگيزه براي صنعتگران چاپ براي ورود به عرصه صادرات و بازارهاي جهاني است.
وي تاکيد کرد: ما شاخصهاي امتيازدهي براي صادرکننده نمونه را تدوين کرديم و سپس از ميان صادرکنندگان برتري که در اين حوزه انتخاب شدند گزينش کرديم و به تناسب شاخصها امتياز داديم که اين روند در پايان منجر به انتخاب صادرکننده برتر سال ?? در صنعت چاپ شد.
عابدين با بيان اينکه از ميان تمام واحدهاي صادرکننده 10واحد صادراتي برتر را در قسمت نهايي انتخاب کردهايم، توضيح داد: اين شاخصها شامل حجم کل صادرات، ميزان ارزش ارزي صادرات، داشتن استانداردهاي کيفيت کالاهاي صادراتي، داشتن واحدهاي بازاريابي و دفاتر در کشورهاي هدف، استانداردهاي مديريتي و… ميشد که تلاش کرديم در انتخاب نهايي ما موثر باشند.
وي با تاکيد بر اينکه اميدواريم اين اقدام ادامهدار باشد، يادآور شد: اميدواريم با چنين طرحها و اقدامات حمايتي، شاهد افزايش صادرکنندگان صنعت چاپ در سالهاي آينده از نظر کميت و تعداد چاپخانهها باشيم؛ زيرا رونق در صادرات و توليدات صنعت چاپ منجر به رونق در توليدات و صادرات صنايع وابسته به اين صنعت خواهد شد که در نهايت رونق توليد ملي و توسعه صادرات غيرنفتي کشور و ارزآوري براي ايران را در پي خواهد داشت.
وي با اشاره به اينکه در دورههاي گذشته جشنواره صنعت چاپ صادرکننده نمونه انتخاب نميشد، گفت: با توجه به اينکه به طور کلي در برنامه پنجم توسعه اهداف توسعه اقتصادي در زمينه توسعه، صادرات غيرنفتي اهميت زيادي دارد، در اين زمينه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تصميم خوب و بهجايي گرفت که اين بخش را به جشنواره صنعت چاپ بيفزايد.
تنگ شدن عرصه فعالیت صنعت چاپ توسط دلالان
آئین گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ استان اردبیل عصر دوشنبه در شرایطی در سالن عمارت شهرداری اردبیل برگزار شد که با بیان مطالبات مهمی همچون ساماندهی و برخورد با دلالان و تداوم حمایتهای همه جانبه از فعالان این بخش همراه شد.
علاوه بر تجلیل از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ استان، شنیدن درد دل فعالان این صنعت از جمله محوریترین برنامههای این مراسم بود.
یکی از پیشکسوتان صنعت چاپ استان اردبیل در جریان این مراسم عنوان کرد: صنعت چاپ اردبیل به علت نوع نگاه نامناسب مسئولان استان و نداشتن هم افزایی فعالان این بخش وضعیت شایسته ای در بین سایر استانهای کشور ندارد.
هاشم اروج زاده با بیان اینکه صنعت چاپ میتواند به فرهنگ و سرنوشت فرهنگی جامعه کمک کند، افزود: این صنعت بعد از صنعت هواپیمایی دومین صنعت برتر جهان شناخته میشود.
این فعال حوزه چاپ استان اردبیل ادامه داد: دلالی و نبودن هم افزایی باعث شده عرصه برای فعالین صنعت چاپ استان اردبیل تنگ شود.اروج زاده در ادامه از فعالان این صنعت در استان اردبیل خواست همدلی خود را حفظ کرده و رقابت ها را به رفاقت تبدیل کنند.
جای خالی دورهمیهای فرهنگی در اردبیل
شفیع شفیعی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی استانداری اردبیل نیز در این مراسم با اشاره به اینکه جای خالی دورهمیهای فرهیختگان جامعه در اردبیل احساس میشود، افزود: برگزاری این دورهمیها با بهانههای مختلف میتواند باعث افزایش سرمایههای اجتماعی استان شود.وی افزود: این دورهمیها در سالهای اخیر در استان افزایش پیدا کرده و باید جلسات همفکری با حضور فعالان صنعت چاپ نیز تقویت شود.
مقوا تمام تلاش خود را می کند تا شما بتوانید اخبار های روز صنعت چاپ را در کمترین زمان مطلع شوید.خوشحال می شویم تا نظرات خود را با ما سهیم کنید.
منبع : مهرنیوز، پاپنا، تی نیوز