واژه چاپ به چه معناست؟

واژه چاپ در اصطلاح  جابجائی هر شکلی از حرف، نقش و تصویر روی یک ماده یا سطح خاص، به صورتی که شکل و شمایل انتقال تغییری نداشته باشد گفته می‌شود. متریال مختلف و شکل های گوناگون، روش های متفاوتی دارند .در زبان ترکی به معنی کوبیدن و یا حرکت مستمر به همراه کوبش می باشد. واژه چاپ در لغت به‌ معنای نقش، اثر، مُهر و نشان ذکر شده است.در ادامه به چگونگی ورود صنعت چاپ به ایران، تاریخچه ی چاپ و همچنین انواع آن می پردازیم.

ماجرای ورود صنعت چاپ به ایران :

دربارهٔ شروع چاپ سنگی در ایران روایات متعددی وجود دارد، اما روایت قوی‌تر این است که چاپ سنگی را نخستین بار میرزا صالح شیرازی در تبریز راه‌اندازی کرد. میرزا صالح که از سوی دولت ایران برای فراگیری هنرهای جدید به اروپا رفته بود، در بازگشت یک دستگاه چاپ سنگی با خود به تبریز آورد که آن را در سال ۱۲۲۵ هجری قمری راه اندازی کرد. قبل از چاپ سنگی شاید برای شما سوالی پیش آید که تاریخ چاپ به چه قرنی می رسد و توسط چه کسی و چه دوره ای به ایران آمده است؟

در ادامه به تاریخچه ی چاپ، قبل از چاپ سنگی وساخت اولین چاپخانه در ایران می پردازیم.

تاریخچه ی چاپ در ایران :

در اصل تاریخچه چاپ در ایران به دوره ی هخامنشیان برمی گردد، در آن زمان پادشاهان و ارباب رجوعان برای تایید و حکم سلطنتی از مهر هایی استفاده می کردند که به آن چاپ نیز گفته می‌شد. ورود واژه‌ی چاپ به زبان فارسی را به اواخر قرن هفتم هجری و زمان سلطنت گیخاتو‌خان، پسر اباقاخان مغول نسبت می دهند و آن هم مربوط به پول کاغذی که به آن چاو نیز می گفتند بر می گردد.عده ای دیگر معتقدند که واژه ی چاپ از واژه ی چهاپه یا چهاپ است که در زبان هندی به معنی مهر می باشد و می توان اینگونه بازگو کرد که معتقدند ریشه ی واژه ی چاپ همان چهاپه یا چهاپ است.

روند به وجود آمدن چاپ افست :

در دههٔ آخر قرن ۱۸ م تحولاتی در چاپ ایجاد شد؛ در همین دوره شخصی به نام آلویز سنفلدر اتریشی چاپ سنگی را برای تکثیر ورقه‌های موسیقی ابداع کرد.در این شیوه روش کار این‌گونه است که قسمت‌هایی را که نمی‌خواستند چاپ شود (روی سنگ) مرطوب می‌کردند و در نتیجه مرکب که چرب است به آن قسمت‌ها نمی‌چسبید و قسمت‌های خشک مرکب را جذب می‌کردند. سطح آماده چاپ شامل دو قسمت بود:

بخش مرطوب (برای قسمت‌های سفید)

بخش خشک (برای قسمت‌های سیاه یا رنگی)

همین شیوه بود که بعدها به اختراع چاپ افست منجر گردید

انواع چاپ :

چاپ افست :

عمدتاً برای انتشارات و تبلیغات است. در چاپ افست شما می توانید محصولات چاپی با تیراژ بالا و کیفیت خوب را با قیمت مناسب خریداری کنید.اگر چه چاپ افست نسبت به چاپ دیجیتال زمان بر است اما تیراز بالایی با قیمت مناسب به شما می دهد. شما می توانید مقاله کامل چاپ افست و ویژگی های موجود در آن را به طور کامل در مراحل چاپ افست مطالعه کنید

چاپ دیجیتال :

چاپ دیجیتال برای چاپ با تیراژ پایین و کیفیت بالا و در زمان کمتر مورد استفاده می شود اما به دلیل فوری بودن تهیه ی کار شما از قیمت بالایی نسبت به چاپ افست برخوردار است. شما متناسب با نیاز خود باید انتخاب کنید که چاپ افست برای شما به صرفه تر یا چاپ دیجیتال مناسب تر است. شما می توانید به طور کامل در مقاله ی مراحل و تاثیر چاپ دیجیتال چیست با تمام ویژگی های این نوع از چاپ آشنا شوید

چاپ فلکسو :

این چاپ با استفاده از کلیشه های ژلاتینی و بصورت رنگ های تفکیکی صورت می‌پذیرد و عمدتاً برای بسته‌بندی نایلونی و پلاستیکی در سفارشات حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم استفاده می‌شود.

چاپ هلیوگراور :

این چاپ بصورت زینک و یا کلیشه های فلزی که با دقت بالا ساخته میشود رنگ را بر روی رول هایی از جنس نایلون، سلفون و یا لیبل ها انتقال می‌دهد و عمدتاً برای بسته‌بندی و یا لیبل روی بسته بندی استفاده می شود.

لازم به ذکر است که این چاپ همانند چاپ افست رنگ های ترکیبی را با ترام و دقت بالا انتقال می‌دهد.

چاپ سیلک اسکرین :

عمدتاً برای تبلیغات چاپ‌های تفکیکی و در تیراژ های کم است. این چاپ معمولاً بر روی هر جسمی انتقال پیدا می‌کند.

چاپ لتر پرس :

یکی از روش‌های چاپ برجسته از قدیمی‌ترین روش‌های چاپی است و از کلیشه های فلزی برای انتقال رنگ استفاده می‌شود.

چاپ فلت بد : برای همه اجسام سخت مسطح

زنگ چاپ می کوشد تا محصولات چاپی متنوع و با کیفیت و قیمت مناسب در اختیار شما بگذارد. همچنین شما می توانید علاوه بر محصولات چاپی، در عرصه ی تبلیغات، هدایا، بسته بندی، و… هر آنچه که مورد نیازتان است را به ما بگویید تا ما در کمترین زمان برای شما تهیه کنیم. اگر محصول مورد نیاز خود را در سایت مشاهده نمی کنید کافی است که در قسمت استعلام قیمت مشخصات محصول مورد نیاز خود را برای ما بنویسید و با خیال را حت آن را تحویل بگیرید. خوشحال می شویم تا نکات مثبت و منفی موجود در این مقاله را برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *