ورود دانشجویان در صنعت چاپ و نشر

مرکز علمي کاربردي شماره 30 تهران امسال براي نخستين‌بار در رشته چاپ و بسته‌بندي دانشجو مي‌پذيرد.
آرش سپاس‌مقدم، رئيس مرکز علمي کاربردي شماره 30 تهران عنوان کرد: اين مرکز براي سال تحصيلي 98 – 99 در مقطع کارداني در رشته‌هاي طراحي چاپ، چاپ و نشر و در مقطع کارشناسي براي رشته‌هاي طراحي و آماده‌سازي چاپ، مديريت امور چاپ پذيرش دانشجو دارد.

وي افزود: همچنين امسال به دليل نياز به آموزش در حوزه بسته‌بندي و ظرفيت بسيار خوب بازار در اين زمينه، براي نخستين بار رشته چاپ و بسته‌بندي به رشته‌هاي مقطع کارشناسي افزوده شده است.
سپاس‌مقدم با بيان اينکه حدود 360 نفر پذيرش براي سال تحصيلي جديد داريم، گفت: پذيرش دانشجو در مقطع کارداني از 27 مرداد آغاز شده و تا چهارم شهريور ادامه دارد. همچنين پذيرش و ثبت‌نام دانشجو در مقطع کارشناسي از چهارم تا يازدهم شهريور خواهد بود.

وي همچنين به حضور استادان خبره براي هر رشته دانشگاهي، يادآور شد: در سال‌هاي گذشته از استاداني براي رشته‌هاي مختلف استفاده مي‌کرديم که در زمينه‌هاي متفاوت تبحر داشتند اما امسال تمام تلاش ما بر استفاده از حضور کارشناسان متبحر در هر رشته و گرايش تخصصي هستيم.

سپاس‌مقدم همچنين براي حضور نيروهاي توانمند صنعت چاپ در اين مرکز دانشگاهي خبر داد و گفت: مرکز علمي کاربردي 30 تهران اين آمادگي را دارد تا از استادان خبره، توانمند، حرفه‌اي و باسابقه صنعت چاپ براي تدريس دروس مختلف استفاده کند و در اين زمينه افراد علاقه‌مند مي‌توانند رزومه و سوابق خود را در بخش‌هاي مختلف آموزش چاپ و بسته‌بندي در گرايش‌هاي پيش از چاپ، چاپ و امور تکميلي آن همچنين بسته‌بندي براي مرکز ارسال کنند.

به گفته وي، سوابق هر يک از اين استادان توسط هيات علمي مرکز بررسي و عملکرد آن‌ها در طول ساليان گذشته ارزيابي خواهد شد تا بتوانيم از اين نيروها طي فرايند اداري بهره بگيريم.

ایجاد رکود کاری با عملکرد محتاطانه چاپخانه‌داران

نايب‌رئيس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران معتقد است؛ تا زماني که قيمت کاغذ و ديگر مواد اوليه چاپ و نشر کاهش پيدا نکند، ناشران و چاپخانه‌داران نسبت به ثبت سفارش با احتياط عمل مي‌کنند و رکود کاري ايجاد مي‌شود.

بهمن پورمند، نايب‌رئيس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران عنوان کرد: من بر اين باور هستم تا زماني که قيمت کاغذ پايين نيايد، فعاليت و ثبت سفارش‌ها در ميان چاپخانه‌داران و ناشران بهتر نمي‌شود و همه با احتياط عمل مي‌کنند.

 وي افزود: در اين زمينه ما شاهد هستيم که طي يک سال اخير قيمت بسياري از کالاهاي موردنياز صنعت چاپ و نشر به‌شدت بالا رفته و همين موضوع موجب ايجاد وضعيت نابسامان در ميان اهالي اين حوزه شده است.

 پورمند با بيان اينکه افزايش قيمت‌ کالاها وضعيت بازار را به هم ريخته است، گفت: قيمت مرکبي که تا مدتي پيش هر کيلو از آن 30 هزار تومان خريد و فروش مي‌شد الان با بهاي 80 تا 90 هزار تومان در بازار فروخته مي‌شود.
 وي با اشاره به ديگر اثرات افزايش قيمت مواد اوليه در ميان چاپخانه‌داران، يادآور شد: از سوي ديگر ما شاهد ايجاد رقابت ناسالم در ميان چاپخانه‌‌ها شده‌ايم به طوري که برخي چاپخانه‌ها براي جذب مشتري بيشتر قيمت‌هاي خود را کاهش مي‌دهند.

 پورمند تاکيد کرد: در گذشته معيار انتخاب چاپخانه‌ها کيفيت کاري بود که ارائه مي‌دادند اما الان وضعيت‌ به‌گونه‌اي است که مشتريان بدون توجه به کيفيت از چاپخانه‌ها فقط استعلام قيمت مي‌گيرند و ديگر کيفيت حرف اول را نمي‌زند.
 وي با بيان اينکه از ماه آينده ثبت سفارش سررسيد‌ها نيز آغا مي‌شود، گفت: در صورتي که بهاي هر کدام از کالاهاي موردنياز چاپخانه‌داران کاهش پيدا نکند، نمي‌توانيم شاهد بازار پررونقي در اين حوزه باشيم و رکود کاري بار ديگر گريبان چاپخانه‌داران را مي‌گيرد.

جای صنعت بسته‌بندی در ‌صنایع دستی خالی است

‌عدم وجود بسته‌بندي شکيل، يکي از مشکلات جدي صنايع دستي است که موجب شده گردشگران، رغبت چنداني به خريد صنايع دستي به عنوان هديه يا سوغات نداشته باشند، مشکلي که سال ‌هاست در بازار صنايع دستي خراسان جنوبي جا خوش کرده است.

صنايع‌دستي ايران با حفظ سنت‌هاي خود به هويتي برخاسته از زندگي، اعتقادات و سنت‌هاي مردم اين سرزمين دست يافته اند. اين توليدات مجموعه‌اي از حکمت و فن هستند که با دارا بودن ارزش هاي فرهنگي، عامل مهمي در انتشار اين عناصر به شمار مي‌آيند. در اين بين ارايه مناسب، جايگاه ويژه‌اي را براي اين محصولات رقم مي‌زند.

زماني که تصميم مي گيريم کالايي را براي خود يا به عنوان هديه از بازار تهيه کنيم، اولين چيزي که به آن توجه مي کنيم و خواه و ناخواه به چشم مان مي‌آيد، ظاهر آن است.
عدم وجود بسته بندي شکيل، يکي از مشکلات جدي صنايع دستي است که موجب شده گردشگران، رغبت چنداني به خريد صنايع دستي به عنوان هديه يا سوغات نداشته باشند، مشکلي که هنوز تدبيري براي آن در نظر گرفته نشده است.

گروهي معتقدند اگر توليدات خود را بدون هيچ گونه بسته بندي به فروش برسانند، در واقع سود خالص را به دست آورده‌اند و متحمل هزينه‌هاي گزاف نشده‌اند، اين در حالي است که بسته بندي هزينه نيست بلکه با اشتغالي که ايجاد مي‌کند و از آن سو با افزايش ميل خريدار به خريد آن سود بيشتري را نصيب توليدکننده مي‌کند.

در خصوص آشنايي با بسته بندي تخصصي محصولات، اولين نشست تخصصي بسته بندي صنايع دستي خراسان جنوبي با حضور مديرکل ميراث فرهنگي، جمعي از هنرمندان صنايع دستي استان و متخصصان اين حوزه برگزار شد که نويدي براي آغاز روزهاي خوش براي فروش هنر دست هنرمندان اين خطه است.

تسهيلاتي که به هنرمندان داده نمي‌شود

خراشادي، يک هنرمند که در حوزه چرم فعاليت مي‌کند، در خصوص بسته‌بندي محصولات، گفت: بسته بندي محصولات صنايع دستي در واقع ميزان فروش و توجه را به خصوص توسط گردشگران افزايش مي‌دهد.

وي افزود: بنده تنها محصولاتي که قرار است در سايت فروش اينترنتي قرار بگيرد را بسته بندي مي‌کنم چرا که در نمايشگاه‌هاي منطقه‌اي به علت تعداد زياد محصولات و عرضه با قيمت مناسب نمي‌توان آن‌ها را بسته بندي کرد.
اين هنرمند بيان کرد: بسته بندي براي کارهاي خاص سفارشي و مناسبتي در فروش محصول تاثير بسزايي دارد و باعث مي‌شود فروش افزايش يابد.
خراشادي افزود: براي بسته بندي تسهيلات خاصي به هنرمندان داده نمي‌شود و با توجه به هزينه بسته‌بندي نمي‌توان تمام محصولات را بسته بندي کرد.

احترام به ذوق و سيلقه مخاطب

ندافي، يک هنرمند در حوزه دوخت و دوز سنتي نيز گفت: با توجه به اينکه کارم را تازه شروع کردم تصميم دارم بسته بندي خاص و متفاوت براي محصولاتم در نظر بگيرم چرا که روش ارائه‌اي مناسب براي مشتري است و آن‌ها را جذب مي‌کند.

وي اظهار کرد: بسته بندي شکل محصول را زيبا کرده و باعث مي‌شود توليدات در قالب بهتري به مخاطب ارائه شود و اين امر در واقع احترام به ذوق و سليقه خريدار است، بنابراين بايد اين بسته بندي براساس نيازهاي روز و منطبق با سليقه مخاطب باشد.

بسته بندي محصول، هزينه نيست

بي باک، يک کارشناس ارشد هنر نيز در رابطه با بسته بندي محصولات صنايع دستي اظهار کرد: بايد توجه داشت هزينه‌هايي که براي بسته بندي مي‌شود هزينه مضاف نيست، چراکه بسته بندي بخشي از فرآيند توليد است و اگر درست و تخصصص صورت گيرد، مي‌تواند مزيت‌هاي بسياري از جمله کمک در تصميم‌گيري خريد مصرف کننده و هويت بخشي به محصول، مديريت مناسب چيدمان محصول و سهولت حمل و نقل دارد.

وي افزود: بسته بندي، ابتدايي‌ترين نياز هر محصول پيش از عرضه به بازار است و علاوه بر کمک به فروش بهتر توليدکننده، زمينه اشتغال زايي مناسبي براي طراحان اين حوزه فراهم مي‌کند.

بسته بندي حوزه‌اي از علم و صنعت است

رخشاني، استاد دانشگاه سپيده کاشاني بيرجند نيز با تاکيد بر اينکه بسته بندي تنها يک هنر نيست بلکه علم و صنعت است، گفت: بسته بندي محصولات علاوه بر مزيت‌هاي حمل و نقل و انبارداري، معرف محصولات است.

وي با اشاره به اينکه در فرآيند توليد در درجه اول محصول بايد برندسازي شود و مرحله دوم بسته بندي است، يادآورشد: بسته بندي، روح محصول و بخشي جدانشدني از زندگي امروزه بشر است و جهان امروز بدون صنعت بسته بندي قابل تصور نيست.

صنايع دستي خراسان جنوبي شهرتي جهاني دارد و هنر دست هنرمندانش گردشگران بسياري را به سوي خود جلب مي‌کند، چه خوب است که در کنار اين هنر، علم بسته بندي نيز به همان ميزان و به اندازه تلاش هنرمندان رشد کند تا نتيجه و سود هنري که هنرمند سال‌ها برايش زحمت کشيده شده و يا حاصل زحمتي که صنعتگر اين منطقه مي‌کشد، به جيب خودش برود.

مقوا تمام تلاش خود را کرده تا بتواند خبر های روز در عرصه ی صنعت چاپ را جمع آوری کرده و در اختیار شما بگذارد.ما را دنبال کنید تا از دنیا امروزی با خبر باشید.

منبع : پاپنا، چاپ و نشر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *