چاپ بر روی پارچه به چه شکل است؟

چاپ بر روی  پارچه تلفیقی از استفاده از مواد شیمیایی و دستگاه‌های مکانیکی است که به صورت دیجیتالی صورت می‌گیرد و امروزه گرایشی از تخصص هنر مبدل گردیده است. در چاپ روی پارچه آن چه که شما در سیستم خود طراحی می‌کنید از دستگاه به روی پارچه منتقل می‌شود. هنر چاپ روی پارچه برای اولین بار در کشور چین مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان یک اختراع دنیای هنر را متحول کرد. در ابتدا رنگ‌ها با استفاده از غلطک های چوبی به روی پارچه منتقل می‌شد.

امروزه دستگاه‌های چاپ پارچه قدیمی جای خود را به دستگاه‌های دیجیتال فوق پیشرفته داده است و این امر باعث شده که این صنعت پیوسته در حال پیشرفت باشد. صنعت چاپ پارچه انجام بسیاری از کارها در ساخت لوازم گوناگون ساده‌تر کرده است.
چاپ روی پارچه برای انواع لباس، پرده، فرش های مخصوص، و به عنوان مدیای تبلیغی در بیلبوردها، ‏لایت باکس تبلیغاتی ها، و دیگر سازه های تبلیغاتی در فضاهای داخلی و خارجی به کار می رود.‏ 

انواع چاپ پارچه از لحاظ مقیاس تبلیغاتی :

در مدل تبلیغاتی تنها از یک سیلک استفاده نمی شود زیرا حجم سفارش مشتری بالا می باشد.

1) چاپ روی پارچه با جوهر یووی کیفیت بالا

در چاپ روی پارچه با جوهر یووی به منظور پخت جوهر یو وی از اشعه فرابنفش استفاده می‌شود. در این مدل چاپ پارچه پس از این که جوهر یو وی بر روی پارچه پخش می‌شود سریع در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرد. این امر یکی از تفاوت‌های عمده بین این مدل چاپ با چاپ پارچه سابلیمیشن و اکوسالونت به شمار می‌رود. این نوع چاپ پارچه به دلیل اینکه دارای جرم است عموما به صورت برجسته است. 

2) چاپ روی پارچه با جوهر سابلیمیشن

سابلیمیشن به معنی تصعید است در این نوع چاپ با درجه حرارتی نزدیک به 200 درجه ثابت می‌شود. نکته بسیار مهم این است که در هر زمان و هر درجه حرارت، طیف‌های مختلفی از رنگ استفاده می‌شود. 

3) چاپ پارچه با جوهر لاتکس 

جوهری با پایه آب است و برای استفاده از این جوهر نیاز به تهویه خاصی نیست. از همین رو در فضاهای داخلی استفاده‌های اساسی از این نوع جوهر می‌شود. این نوع جوهر یکی از دوستداران محیط زیست به شمار می‌رود.

4) چاپ روی پارچه با جوهر اکوسالونت 

نسل جدیدی از جوهرهای سالونت به شمار می‌آید. این جوهر در مقایسه با جوهر سالونت بوی کمتری دارد از همین رو مانع از آسیب‌دیدگی به هد می‌شود و نازل‌های هد را دیرتر خراب می‌کند. جوهر اکوسالونت نیاز به گرمای بیشتری برای آماده‌سازی دارد. این جوهر در مقایسه با جوهر سالونت گران‌تر و با کیفیت‌تر به شمار می‌رود. همچنین چاپ براق‌تری در مقایسه با جوهر سالونت ارائه می‌دهد. 

5) چاپ پارچه با جوهر سالونت 

این نوع جوهر به دلیل اینکه بوی بسیار خاصی دارد در محیط‌های سربسته گزینه مناسب به شمار می‌رود. از همین رو استفاده از این جوهر نیاز به تهویه هوای بسیار قوی دارد.  این جوهر بسیار کم قیمت و دارای ماندگاری بالایی است. از همین رو برای چاپ بنرهای تبلیغاتی بسیار استفاده می‌شود. 

اصولا به سه روش چاپ بر روی پارچه صورت میگیرد:

1 چاپ مستقیم

معمول ترین روش برای اعمال طرحی روی پارچه چاپ مستقیم است.
طرح مورد نظر با پرس کردن (فشار دادن) رنگ به روی پارچه شکل می گیرد. به منظور درست کردن این رنگ ها باید ماده ای غلیظ با مقدار کمی آب مخلوط کنیم در نهایت را به مخلوط اضافه میکنیم در گذشته ای نه چندان دور از نشاسته به جای همان آن ماده ی غلیظ برای تولید رنگ چاپ مورد استفاده قرار می گیرد. 

2 چاپ تخلیه

در این شیوه اول پارچه رنگ شده بعد پارچه را با یک علل سفید کننده چاپ انجام می دهند که رنگ را در جاهای معین شده از بین ببرد.

3 چاپ مقاوم 

در این شیوه الگو مانند یک برچسب روی پارچه فیکس می شود و بعد پارچه رنگ خواهد شد ؛ رنگ فقط قسمت هایی که زیر پوشش الگو نیست را تحت شعاع قرار می دهد، بعد از رنگرزی لایه ی الگو را باید از پارچه جدا کنیم که در این حالت طرح روی پارچه می ماند.


نام پارچه های قابل چاپ :

در نهایت طبق تجربیاتی که ما در این مورد در مورد چاپ پارچه بدست آوردیم و طی آزمون و خطاهایی که روی پارچه های مختلف برای مشتریان گوناگون انجام گرفته است به این نتیجه رسیده ایم که پارچه هایی مانند : ساتن، اسپان، فلامنت، ریون، شانتون، پورش، حریر، ونیزی و برخی از پارچه های خانواده ی ویسکوز قابل چاپ می باشند. این پارچه ها در موارد گوناگونی کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می گیرد. این پارچه ها جواب خود را پس داده اند و عموما بدون دردسر و مشکل قابل چاپ می باشند. با این حال خلوص تولید پارچه ها، نحوه ی بافت و الیاف و موادی که کارخانه ی تولید کننده ی آنها در تولید نخ مربوطه مورد استفاده قرار می دهد عموما بسیار متنوع می باشد لذا بهترین روش برای پیش بینی چاپ پذیر بودن پارچه تست آن می باشد.

ماندگاری چاپ روی پارچه :

همانطور که در بالا نیز ذکر شده است انتقال رنگ روی پارچه در چاپ سابلیمیشن توسط گرمائی با دمای حدود 200 درجه سانتیگراد انجام می پذیرد. این گرما علاوه بر انتقال رنگ وظیفه ی فیکس نمودن رنگ را بر روی پارچه نیز به عهده دارد. یعنی چاپ و رنگ کاملا در بافت پارچه  نفود می کند و در آن عجین می شود. این تغییرات شیمیائی که توسط دما انجام می گیرد باعث میگردد دوام این چاپ کاملا همیشگی و دائمی باشد و برخلاف چاپ های دیگر هیچ چیزی باعث از بین رفتن آن نخواهد شد و شستشوی این پارچه براحتی و کاملا با مواد شوینده ی معمول و یا با ماشین لباسشوئی انجام خواهد گرفت و هیچ تاثیر منفی بر ماندگاری آن نخواهد داشت و صد در صد قابل شستشو می باشد.

البته حتما باید از مواد شوینده وایتکس را فاکتور بگیرید زیرا وایتکس به عنوان یک شوینده و ضدعفونی کننده ی قوی تقریبا هر رنگی را از روی هر پارچه ای از بین می برد. در نهایت این اعتماد وجود دارد که این روش چاپ با ماندگاری بالا می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای چاپ منسوجات و البسه باشد.

چاپ بر روی پارچه در ابعاد مختلف را باید دقت کنیم و از جوهر های مناسب استفاده کنیم.مقوا تمام سعی خود را کرده است تا در این موضوع مطالب مفیدی را مطالعه کرده باشید در ادامه چاپ های دیگر را هم بررسی خواهیم کرد.

شما می توانید تاریخچه چاپ را در مقوا مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *