کاهش 1/4 محصولات چاپی صادراتی

معصومه آقاپورعلیشاهی، با انتقاد از بی‌توجهی به صنعت چاپ در کشور، اظهار داشت: متاسفانه این صنعت در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است در حالی که گردش مالی این صنعت در دنیا سالانه هزار میلیارد دلار است. نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد : در شرایط فعلی ما به ابزارهای اساسی در دو حوزه اطلاعات و تکنولوژی نیاز داریم. در بخش نشر و چاپ، بسته بندی قسمت اعظم آن را تشکیل می‌دهد که بسته بندی در قرن ۲۱ ویترین یا فروشنده خاموش نامگذاری شده است.

ایران همچنان در پیچ و خم انقلاب دوم صنعت چاپ

وی افزود : متاسفانه ما در صنعت چاپ به علت تحریم های ناجوانمردانه در شرایط سختی قرار گرفتیم، لذا به دلیل عدم ورود تکنولوژی صنعت چاپ به کشور، ارزش افزوده که به موجب صادرات غیرنفتی برای ما ایجاد می شود بسیار کمتر از کشورهایی است که صنعت پیشرفته چاپ دارند.

آقاپور یادآور شد : غفلت از صنعت چاپ در کشور موجب شده تا دنیا به دنبال انقلاب صنعت چهارم پیش رود اما ما همچنان در پیچ و خم انقلاب دوم صنعت چاپ باشیم، «چاپ از قبل تولد تا بعد از فوت با ما سر و کار دارد» از این رو این نیاز باید بیشتر از گذشته احساس شود و به بازار ۴۰۰ میلیون نفری که در کشورهای همسایه برای صنعت چاپ ما وجود دارد را دریابیم.

کاهش محصولات چاپی صادراتی از ۲۰ هزار تن به ۵ هزار تن

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد : توسعه صنعت چاپ می‌تواند بدون نفت کشور را در حوزه بهداشت و درمان، نظامی و حتی کشاورزی و صنعت و گردشگری اداره کند. در ۲ سال گذشته ۲۰ هزار تن محصولات چاپی صادراتی داشتیم اما به دلیل عدم توجه به بهره‌وری این صنعت و تعطیلی در بخش صنعت و تولید، این رقم به ۵ هزار تن رسیده است.

لزوم همکاری دولت و مجلس برای توسعه و تکمیل اطلاعات صنعت چاپ در کشور

وی معتقد است : یکی از بدترین موارد و دغدغه افراد مرتبط با این حوزه مربوط به آموزش فراگیر صنعت چاپ است، متاسفانه در دانشگاه‌های ایران تا مقطع کارشناسی ارشد به این حوزه پرداخته شده و دکتری تخصصی این رشته وجود ندارد. آمار دقیقی نیز از گردش مالی، تبریز جوان چاپ و اطلاعات لازم در شاخه تکنولوژی و حجم آن در ایران وجود ندارد لذا در دولت و مجلس باید تلاش کنیم تا این اطلاعات به صورت کمی و کیفی در اختیار مسئولان قرار گیرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد : معاونت اطلاعات و فناوری رئیس‌جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و آموزش عالی با کمک شرکت های دانش بنیان باید تلاش کنند تا صنعت چاپ جایگزین خوبی برای ما در شاخه نفت و مواد پتروشیمی باشد.

تجاری سازی طرح های صنعت چاپ مورد بحث قرار گرفت

این نشست شامگاه پنجشنبه با حضور مدیران و دست اندرکاران عرصه چاپ و بسته بندی و صنعت چاپ و مدیران پارک علوم و فناوری های نرم و شرکت های فناور در حوزه چاپ و بسته بندی به منظور هم افزایی برای تجاری سازی ایده ها و طرح ها در شرایط تحریم برگزار و بر صادرات محصولات و کالاهای تولیدی با تکیه بر بسته بندی و ارزش آفرینی، استاندارد سازی و همچنین صادرات محصولات صنایع دستی تاکید شد.
محمد بیطرفان رئیس انجمن علمی فناوری صنعت چاپ در این نشست با اشاره به جایگاه صنایع دستی و صنایع فرهنگی در ارزش آفرینی و صادرات کالا های غیر نفتی گفت: کشورمان مهد صنایع دستی و تولیدات فرهنگی است که به دلیل بی توجهی به موضوع مهم چاپ و بسته بندی به جایگاه واقعی خود نرسیده است.


وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها از صنایع خلاق، صنایع دستی و تولیدات فرهنگی خود در آمدهای سرشاری کسب می کنند، خاطر نشان کرد : به جرات می توان گفت گردش مالی چاپ، بسته بندی و صنایع خلاق و فرهنگی به ۲هزار میلیارد دلار می رسد.
بنیانگذار انجمن علمی فناوری چاپ ایران موضوع چاپ و بسته بندی را حلقه مفقوده نظام تولید، بازاریابی و صادرات عنوان کرد و یادآور شد : در سالی که به نام تولید ملی نام گذاری شده است، شاهد تحریم های بی سابقه و ظالمانه ای علیه کشورمان هستیم. در این شرایط توجه به موضوع بسته بندی مطابق نیاز و ذائقه مخاطبان در بازار های مختلف ملی و جهانی یک موضوع کلیدی است.

*پارک علوم و فناوری های نرم آماده پذیرش ایده های نوآورانه حوزه چاپ
محمد رضا آقاجانی مدیر نوآوری پارک علوم و فناوری نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست، یکی از مشکلات مهم صنعت چاپ را عدم توجه به تولید محصولات مورد نیاز …

اخبار صنعت چاپ

هر یک از این خبر ها پس از ساعت ها مطالعه کردن برای صحت آن ها تهیه شده است. مقوا تمام تلاش خود را می‌کند تا شما بتوانید در کمترین زمان از اخبار صنعت چاپ و تحولات موجود در این عرصه مطلع شوید.خوشحال می‌شویم تا نظرتان را با ما سهیم کنید.

منبع : تی‌نیوز

این نوشته در دانش چاپ ارسال شده و با برچسب گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *